Четирихилядниците въстанаха за Первий канал пред ЕК

Николай Малинов, Волгин и Волен поведоха протест срещу "цензурата" на кремълските опорки

Свят
14:10 - 07 Февруари 2023
6800
Четирихилядниците въстанаха за Первий канал пред ЕК

Русофилите, начело с обвинения за шпионаж в полза на Москва и пръв приятел на Леонид Решетников (посочил Румен Радев за президент на България още през 2016 г. - б.р.) Николай Малинов, излязоха на протест пред сградата на Европейската комисия в центъра на София с искане за слагането на край на цензурата на кремълските опорки чрез връщането на четири руски канала по частните телекоми у нас. 

Става въпрос за митинг след изрично написаната от "Русофили за възраждане на Отечеството" - политическата формация на Малинов, декларация срещу спирането на каналите от родните платформи.

Текстът бе публикуван в края на януари и събра под една шапка известните като платени директно от Москва радетели за победата на Русия над независима Украйна журналисти Волен Сидеров и Петър Волгин, който пък се оплака от цензура от страна на Демократична България след поредната си изцепка в БНР преди дни.

"На 30 януари 2023 година в Официален вестник на Европейския съюз е публикуван Регламент на Съвета от 27 януари т.г., който забранява на всички доставчици на аудио – визуални услуги да излъчват на територията на ЕС още четири телевизионни програми: NTV/NTV Mir; Rossiya 1; REN TV; Pervyi Kanal. Този последен Регламент надгражда  Регламенти от 2022 г. и 2014 г., които забраняват достъпа до руски медии.

Фашизираното ръководство на Европейския съюз, достоен наследник на Райха, известен и с това че е горял неудобни за него книги, днес завършва грандиозен етап от своето развитие на цензор, който мачка безогледно извоювани човешки права на информация.

Предполагаме, че след успешното приключване на този етап, следва нов – забраната за всеки, който живее на територията на ЕС, да споделя, разпространява и аргументира информация и позиции, които фашизираното ръководство на ЕС смята за вредни. Дали това ръководство в бъдеще ще се добере до третия, последен етап – забрана на еретични мисли, зависи единствено от техническите възможности, които ще му предостави науката", твърдят от структурите на Николай Малинов във въпросната декларация. 

И наричат подобно поведение от страна на ЕС "мракобесно". 

"Свидетели сме на унищожаването на права, за които столетия се е проливала кръв. Свидетели сме на ново Средновековие, което е само на крачка от огъня на кладите, на които изгарят свободата", твърдят още русофилите, днес развели знаменцата пред ЕК.