Четирима моряци от кораба "Рожен" се прибраха от Израел

Те кацнаха малко след полунощ на летище София с полет от Тел Авив

Новини
07:50 - 19 Октомври 2023
2409
Четирима моряци от кораба "Рожен" се прибраха от Израел

Четирима от моряците от кораба "Рожен", които поискаха евакуация от пристанището в Ашдод, успяха да се върнат в България. Те кацнаха малко след полунощ на летище София с полет от Тел Авив.

Самолетът трябваше да пристигне в 8 вечерта, но технически проблем на машината стана причина тя да се върне обратно в Израел. В крайна сметка, моряците кацнаха 30 минути след полунощ.

"На 100 м встрани, някъде на 300-400 м височина беше последната ракета, която чухме. Аз не успях да я видя, видях само дима, който остави. Екипажът на кораба е с почти пълен състав, готов е да отплава при първа възможност когато разтовари", каза Стойчо Ангелов, старши помощник-капитан.

"Изплашихме се, имаше своите страшни моменти. Важното е, че сме живи и здрави", добави Живко Минков, трети помощник-капитан.

Завърналите се моряци прекараха последните дни в пристанището Ашдод, а заради бомбардировките в непосредствена близост част от екипажа трябваше да бъде евакуирана.

Моряците са били заменени веднага и в момента на кораба отново има 18 души.  Когато бъде разтоварен, той ще може да отплава.