Четирима пребиха пътник след забележка

Хулиганите крещели в автобуса: "Ще ви избием всичките"

Крими
19:36 - 10 Юни 2019
2571
Четирима пребиха пътник след забележка

Четирима мъже, пребили пътник в автобус на Столичния градски транспорт, са задържани за 72 часа, съобщиха от прокуратурата.

Малко след 8 часа в съботната сутрин, на спирка „Суходол“, в автобус на градския транспорт, движещ се по линия № 111, са били извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото: извършителите демонстрирали буйно поведение, като при направена им забележка от страна на присъстващия свидетел М. го нападнали, като му нанесли множество удари по главата и тялото.

Деянието се отличава с изключителен цинизъм – извършителите не преустановили агресивното си поведение и при пристигане на място на служители на 06 РУ СДВР, като отправили и към тях обидни реплики и заплахи. Същевременно се заканили и на водача на превозното средство с думите: „Ти ще отнесеш всичко! Ще ви избием всичките!“.

В хода на разследването е установено, че извършители на описаното по-горе деяние са лицата Ю. Костов (на 27 години), С. Иванов (на 30 години), О. Руменов (на 21 години) и В. Стойчев (на 30 години). Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за престъпление. Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемите за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на Софийския районен съд на 11.06.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.