ЧЕЗ за БСТВ: Телевизията спря заради повреда в трафопост

Общество
14:41 - 19 Август 2020
2733
ЧЕЗ за БСТВ: Телевизията спря заради повреда в трафопост

Повреда в трафопост, който не е собственост на ЧЕЗ, е причината за липсата на ток в телевизията на БСП, съобщиха от електроразпределителното дружество. 

Както Lupa.bg първа съобщи, вчера вечерта БСТВ внезапно спря. Журналисти от медията се оплакаха в социалните мрежи, че първо токът, а след това и сигналът на телевизията са били спрени. 

Днес от ЧЕЗ обясняват, че в 19,47 ч вчера автоматичната защита на електроенергийните съоръжения в района на кв. „Военна рампа“ в София задейства и изключва електрозахранващ кабел „средно напрежение“. 

Представители на собственика на трафопост „Хладилен завод“ са уведомени незабавно за установената повреда в съоръжението и необходимостта от предприемане на действия за ремонт и отстраняване на повредата. "Служители на "ЧЕЗ Разпределение" имат готовност веднага, след приключване на ремонтно-възстановителните дейности по отстраняване на повредата, да възстановят нормалната схема на електрозахранване и трафопостът да бъде включен към електроразпределителната мрежа", съобщават от дружеството. 

В БСТВ обаче са убедени, че инцидентът не е случаен. Ръководството на и медията, и на БСП твърди, че телевизията, която всяка вечер предава на живо антиправителствените протести, е принудително накарана да замълчи.