Чичо Боби ръси лафове като бате Емо

Нещо за четене
11:20 - 31 Юли 2019
8364
Чичо Боби ръси лафове като бате Емо

Репортерът на Би Ти Ви Новините Борислав Лазаров днес официално се изяви в новото си амплоа - като водещ на прогнозата за времето. На 31 юли той се присъедини към Стаси Цалова и Натали Трифонова, замествайки Емил Чолаков, който след 13 години работа в телевизията напусна и отиде да работи на летището като метеоролог.

Чичо Боби ще ръси лафове като бате Емо, шегуват се в нюзрума на Би Ти Ви. Именно с такива прякори работещите в телевизията наричат колегата си Борислав Лазаров и вече бившия водещ на прогнозата за времето Емил Чолаков. Заради многобройните си шеги и атрактивното съобщаване на зрителите дали ще вали или пък ще грее слънце гологлавият симпатяга се харесваше на публиката и имаше много фенове.

Борислав Лазаров също е известен с чувството си за хумор и с вечната си усмивка, така че в Би Ти Ви се надяват синоптичните му прогнози да предизвикват зрителския интерес.

„Приех предизвикателството с огромно удоволствие, защото това е оценка за моята работа през тези 17 години, в които съм бил репортер и водещ в Би Ти Ви. Освен това е изключително интересно за мен, защото винаги съм се занимавал с теми, свързани с метеорология, научни открития и технологии”, каза днес в предаването „Тази сутрин” Борислав Лазаров. За мен е важно да направим прогнозата още по-интересна, забавна и любопитна, особено със съвременните технически възможности, с които Би Ти Ви разполага, добави новият "синоптик."

Боби Лазаров направи и първата си прогноза за времето в ефира на предаването, обявявайки, че днес ще слънчево и топло.

„Сигурен съм, че в следващите 80 или 100 години ще имаме прогноза и за Марс”, коментира новият "синоптик" на Би Ти Ви. Той благодари специално на колежките си Стаси Цалова и Натали Трифонова, които са му помогнали много да се справи с новото предизвикателство. Боби Лазаров издаде, че в прогнозата за времето ще представя и любопитни неща, свързани с климата и всичко това, което е около и над нас.


Освен Космоса, друга страст на Боби Лазаров е киното. Голям фен е на сагата „Междузвездни войни”. Наследникът на Емо Чолаков на малкия екран е роден на историческата дата 9 септември, което типично в негов стил приема с усмивка. Учи в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност „Кинознание”. Още 17-годишен започва да се занимава с журналистика, като близо 10 години е радиоводещ и музикален мениджър в радио „Витоша“ и радио „Експрес“.

През 2002 г. решава да се посвети на телевизията и става част от екипа на Би Ти Ви, като през годините работи като репортер, сценарист и водещ. За зрителите името му е синоним на любопитни и положителни новини, както и на незабравимата му поредица за извънземните, макар от нея да са минали близо 10 години.

„От малък колекционирам информации за загадъчни явления. Тогава станаха известни случките с „полтъргайста Кики”, военните започнаха разкопки в Царичина, за да търсят гробница на извънземни, спомня си Боби. И допълва: "Исках да събера фактите за загадъчни случаи, оригиналните свидетелства, снимки, видеоклипове. Не фантасмагоричните разкази на псевдоочевидци или „една жена каза”. Само фактите, зрителите сами да решат дали ги приемат, или не.“