Чичото на премиера: Кирчо лъже, че е учил в 7-о СУ, завършил е руското 133-то в София

Новини
16:07 - 26 Май 2022
6988
Чичото на премиера: Кирчо лъже, че е учил в 7-о СУ, завършил е руското 133-то в София

Кирил Петков не е завършил 7-мо СУ в София, както той твърди, а е учил в руското "Ал. С. Пушкин" от първи до седми клас. Това разкри неговият близък роднин, кумец и чичо отец Георги Ганчев, главен викарий на Българската старокатолическа църква. Той разказва, че и бащата на Петков - Петко, е питомец на 133 СОУ "А. С. Пушкин", а след седми клас се е преместил в 7-о СО "Св. Седмочисленици".

Самият Кирил Петков пък никога не е припарвал до 7-о СУ, а се е обучавал от 1-и до 7-и клас в руското училище "А. С. Пушкин". След това е заминал за Канада с родителите си, където баща му Петко Петков е пребивавал още от 1988 г., както отец Георги разказа още в края на март в интервю.

И двете училища се намират на столичната ул. "Шишман", където в момента живее Кирил Петков със семейството си. Всъщност обитаваното от него жилище над книжарница "Милениум" на "Шишман" 18 е на баща му.

Навръх 24 май рано сутринта Кирил Петков отиде в 7-о СОУ "Св. Седмочисленици" на среща с ученици и им обясни колко зле се справял с руския език, като получавал двойки по този предмет. Изявленията му точно в тази посока веднага предизвикаха коментари, че  премиерът се опитва да се изкара дисидент, който мрази всичко руско още от малък, за да се хареса на американската посланичка Херо Мустафа, както и на американците, чието благоволение се опитва да спечели покрай войната на Русия в Украйна.

Въпреки това е съмнително какъв руски език е учил Кирил Петков в 7-о СУ, при положение че роденият през 1980 г. е тръгнал на училище през 1987 г. и би трябвало да е пребивавал там до 1992 г., когато заминава за Канада. В началния курс на обучение до 4. клас в българските училище руски език не се изучаваше. След промените през 1989 г. отпадна и задължителното му изучаване в гимназиалния курс. Така че Петков трудно може да е получавал двойки по руски, освен ако не се е обучавал още от първи клас в руското училище "А. С. Пушкин".