Чичото на убития Митко в Цалапица се закани: Ако пуснат близнаците, аз ще им изпълня присъдите!

Щом няма правосъдие, ще взема нещата в свои ръце, няма какво да губя, заяви Пейчо Малинов

Актуални новини
12:35 - 25 Октомври 2023 (обновена)
2713
Чичото на убития Митко в Цалапица се закани: Ако пуснат близнаците, аз ще им изпълня присъдите!

Ако пуснат близнаците от Цалапица от ареста, аз ще им изпълня присъдите. Щом няма правосъдие, ще взема нещата в свои ръце. Аз няма какво да губя."

Това каза чичото на убития Митко, Пейчо Малинов, който в момента присъства на протест на жителите на селото пред Съдебната палата в Пловдив, предаде "Марица".

Около 50 души са се събрали пред съда в Пловдив, за да искат справедливи присъди и промяна в обвинението на близнаците Валентин и Борислав Динкови. 

"Да не ги пускат от ареста. Искаме да ги обвинят като съучастници, а не като укриватели, както в в момента. Единият близнак е присъствал на зверството, в забравянето и прикриването на следите. Ако не е бил близнакът Борислав, нямаше да се стигне до среща между Митко и Рангел Бизюрев", коментират протестиращите. 

Те искат нов следствен експеримент, който да разкрие цялата истина, както и близнаците да разкажат какви се е случило всъщност.

Районният съд във Варна обвинението срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови на прокуратурата. Причината - допуснато съществено нарушение, което трябва да бъде отстранено.

Решението на съда бе посрещнато с пляскане от цялата зала, а хората крещяха “дано го сънувате, убийци!”. 

Майката на Митко смята, че родителите на близнаците също трябва да бъдат подведени под отговорност, тъй като в петък и събота след убийството са знаели какво се случва и че Митко е заровен от собствените им деца. Въпреки това не са се обадили в полицията да подадат сигнал.

Според нея, те също са укриватели, щом са отишли на ресторант с техни приятели и две вечери са се смели и веселили, въпреки че са знаели, че Митко е мъртъв.