Чили разгроми Япония с 4:0

Действащият шампион на Копа Америка започна подобаващо защитата на титлата си

Футбол
08:58 - 18 Юни 2019
1823
Чили разгроми Япония с 4:0

Действащият шампион на Копа Америка Чили започна подобаващо защитата на титлата си. Играчите на "Ла Роха" разнебитиха играещия със специална покана в турнира тим на Япония с 4:0 на "Морумби" и дадоха сериозна заявка за силно представяне, пише gong.bg.

Ерик Пулгар откри чак в края на първата част, а дотогава "самураите" бяха равностойни. Едуардо Варгас наниза две попадения след почивката, с които стана действащият футболист с най-много попадения в надпреварата - 12, с едно повече от перуанеца Паоло Гереро.

Най-скъпоплатеният играч във Висшата лига Алексис Санчес също отбеляза един гол, за да остави зад гърба си кошмарните моменти с екипа на Манчестър Юнайтед. Така чилийците се изравниха на върха на класирането в групата след първия кръг с Уругвай, който разби със същия резултат Еквадор на старта.

Първата част беше равностойна и дори с лек превес на японците в началото. Те имаха първата възможност да открият резултата, когато в 13-та минута Наомичи Уеда с глава стреля опасно, но вратарят на южноамериканския състав изби.

Теруки Хара и Шоя Накаджима не успяха да оползотворят другите шансове пред "самураите", а звездите на Чили определено изпитваха затруднения. За да стигнат все пак до успокояващия първи гол в 41-та минута. Тогава Чарлс Арангис центрира от корнер, Ерик Пулгар се извиси и с мощен удар с глава направи 1:0.

Точно преди почивката Аясе Уеда можеше да изравни от страхотна позиция, но пак чилийският вратар се намеси великолепно. Така паузата в двубоя дойде при гол аванс на действащия шампион в Копа Америка. А след нея Япония капитулира.

Голът на Едуардо Варгас в 54-та минута донякъде уби интригата. Тогава Маурисио Исла го намери пред наказателното поле, той стреля, а топката рикошира в крак на защитник, за да се вдигне малко и да направи безпомощен японския страж - 2:0 в 54-та минута.

Аясе Уеда имаше нов шанс да се разпише за азиатците и да върне интригата, но в 58-та минута не успя да преодолее вратаря. И там някъде стана ясно, че Япония няма да има съпротивителните сили да сътвори обрата.

Развръзката дойде в края. Първо в 82-та минута Чарлс Арангис се отличи с втора асистенция, като центрира на метър пред голлинията за връхлитащия Алексис Санчес и той на празна врата направи 3:0. Само две минути след това играчът на Ман Юнайтед изведе Едуардо Варгас зад защитата и той с хубав прехвърлящ удар от около 25 метра оформи крайното 4:0.

Така шампионите се изравниха с Уругвай на върха на класирането след първия кръг. Във втория Чили ще се изправи срещу Еквадор на 22 юни от 2:00 часа сутринта българско време, а 24 часа по-рано е битката между Уругвай и Япония.