Чинии, храна и псувни хвърчат по време на скандала в Англия

Селекционерът Гарет Саутгейт изхвърли от националния отбор Рахийм Стърлинг заради агресията му срещу Джо Гомес

Спорт
16:29 - 13 Ноември 2019
2173
Чинии, храна и псувни хвърчат по време на скандала в Англия

Скандалът, който все още бушува във футболна Англия, явно няма да стихне скоро. Английските медии продължават да ровят в раната и да търсят още факти, които да предоставят на феновете. Скандалът между Рахийм Стърлинг и Джо Гомес е следният - двамата се сдърпаха в края на дербито Ливърпул - Манчестър Сити (3:1) в неделя, а спречкването им е продължило и в лагера на националния отбор на Англия, който се готви за квалификацията с Черна гора в четвъртък на "Уембли".

Вътрешен информатор предоставил информация на медиите, че инцидентът между двамата в трапезарията на базата "Сйнт Джордж парк" е продължил само 10-15 секунди, но в тях, според очевидеца, са хвърчали чинии и храна и са се разменяли нелицеприятни реплики.

Гомес се присъединил към лагера на "трите лъва" по обяд и минавал да поздрави всеки от колегите си един по един, когато достигнал до обядващия Стърлинг.

"Мислиш се за голямата работа ли?!", изстрелял асът на Сити в отговор на подадената му от защитника ръка.

Тогава одрасква с пръстена си Гомес под дясното му око. През масата лети храна, обърнати и счупени са чинии, а Стърлинг продължава да крещи и буйства.

Намесват се Джордан Хендерсън, Хари Кейн и вратарят Пикфорд, които разделят двамата.

"Рахийм се държеше като малко дете, изпадна в истерия", разказва очевидецът.

В трапезарията бързо пристига Гарет Саутгейт, който взима решението да отстрани Стърлинг от лагера преди мача с черногорците и съобщава решението си на Футболната асоциация.

Всички в отбора, включително и Гомес, настояват Рахийм да не бъде санкционират, но селекционерът е непреклонен.

Оказва се, че това не е първо спречкване между двамата. В дните след победата над България с 4:0 на "Уембли" и преди 5:3 над Косово, по време на тренировка двамата влизат в единоборство рамо в рамо и Стърлинг отново налита на бранителя. Двамата обаче отново са разтървани, както се случва и в понеделник.