Чистачка с коронавирус " затворила" екоминистерството

Всички във ведомството тествани - няма положителни, обясни Ревизоро

Топ
11:16 - 12 Май 2020
1835
Чистачка с коронавирус "затворила" екоминистерството

Хигиенистка, която е почиствала стаите, е заразената с коронавирус в Министерството на околната среда, стана ясно от думите на министър Емил Димитров-Ревизоро.

Няма проблем с коронавируса, още на 19 март сме създали резервно министерство в мазето на сградата, което е оборудвано е с всичко необходимо, дори с кафене.  Хората са разделени на смени, не са се засичали един с друг, тъй че продължаваме нормалната си работа“.

Така министърът на екологията коментира пред „24 часа“ случая с откритият служител със симптоми на коронавирус, заради което се налага карантиниране на хората от ведомството му.

Ревизоро обясни, че още в събота заразената работничка е изолирана, но не е било ясно за какво точно става дума. "Въпреки това, спряхме хората да не работят два дни, всичко е дезинфекцирано и минаваме към режим на работа с „резервното министерство.", обясни министърът.

Онези, които не могат да работят от вкъщи са долу, на подземния етаж, където работим по план. Продължава тестването на всички служители, включително и на мен. От вчера няма нито един с положителен тест, днес са взети проби от останалите. Ако има случаи, ще се карантинираме, всички контактни ще отидат в изолация, ще направим обеззаразяване, обеща Ревизоро.