Чистачка стана кмет на руско село

35-годишната Удгодска бе издигната от Руската партия на пенсионерите за социална справедливост

Новини
15:02 - 01 Октомври 2020
1937
Чистачка стана кмет на руско село

Чистачката от руската Костромска област Марина Удгодска днес встъпи в длъжност като кмет на село Повалихино, след като победи на местните избори представителя на "Единна Русия", предаде ТАСС.

Кандидатурата на 35-годишната Удгодска е издигната от местния отдел на Руската партия на пенсионерите за социална справедливост. Тя победи с 61,7 процента от гласовете издигнатия от "Единна Русия" досегашен кмет Николай Локтев, който получи 34,04 процента, предава БТА.

Удгодска е завършила местния лесопромишлен техникум и преди това работеше като чистачка на служебни помещения в село Повалихино, а освен това е била непостоянен депутат в селския Съвет на депутатите.

От администрацията на Костромска област съобщиха, че в средата на октомври Удгодска ще премине двудневен курс на обучение по общинско управление. Освен това към нея ще бъде прикрепен представител на районната администрация, който ще я съветва за работата й на първо време.

Повалихино е село в Чухломски район на Костромска област с население по-малко от 400 души. Бюджетът на селото е малко над 2 милиона рубли (около 43 000 лева).