Чистка в ГЕРБ: Пламен Нунев и Лъчо Мозъка изхвърчат

Любопитно
13:45 - 02 Декември 2020
12349
Чистка в ГЕРБ: Пламен Нунев и Лъчо Мозъка изхвърчат

Чистка в ГЕРБ! Поне пет знакови имена от парламентарната група са поставени на мушката от лидера на управляващата партия. Сред тях са емблеми от обкръжението на Бойко Борисов като Пламен Нунев и Лъчезар Иванов - Лъчо Мозъка.

Радикалните промени се налагали заради непоносимостта на хората към някои от популярните лица в партията. Част от набелязаните присъстват в последните няколко парламента и събират повече негативи, отколкото позитиви. Сред тях били и хора, считани за едни от най-приближените до премиера, пише в новия си брой седмичникът „Галерия”.

Засега се смята, че аут от партията е Пламен Нунев, който минава за особено доверен на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и е подозиран, че е в дъното на загубата на кметските избори в Русе, помагайки задкулисно на победителя Пенчо Милков от БСП.

В листата за промяна бил и Владимир Тошев от Видин - най-имотният депутат от региона. Тошев разполагал с близо 300 хиляди налични пари и нито един заем, два автомобила - единият от които Audi А8 за близо 100 хиляди лева и няколко недвижими имота.

Твърде вероятно е с парламента да се раздели дори личният лекар на премиера Лъчезар Иванов - Лъчо Мозъка, който се прочу с няколко сериозни гафа.

С единия крак извън парламента бил и бившият шеф на митницата в Кюстендил Кирил Калфин, който е депутат четвърти мандат. Той е сочен за един от виновниците за срива на ГЕРБ в Югозапада.

Сред очакваните жертви на рестарта се спряга името и на Димитър Лазаров, настоящ шеф на Комисията за контрол над службите за сигурност и също депутат четвърти мандат.

Под въпрос за следващия парламент е ѝ Радослава Чеканска, минаваща за близка до Цветанов.

Най-знаковото име от предстоящата чистка е това на настоящият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Според близки до Борисов анализатори, тя акумулира твърде много негативни настроенията и присъствието ѝ занапред в челните редици на ГЕРБ по-скоро ще нанесе допълнителни негативи на партията.