Чобанов изплю камъчето: Предупредиха ме за заплахата от "Козяк" 16

Политика
22:36 - 12 Януари 2022
12986
Чобанов изплю камъчето: Предупредиха ме за заплахата от "Козяк" 16

Първо - има ли заплаха? Заплаха директно към мен не е отправяна, не съм получавал обаждане. Не знам, че някой лично ме заплашва. Не е стигало директно към мен, на мен ми се обажда в петък служител на американското посолство в София. Казва ми, че са длъжни да ме информират, че има сериозна заплаха срещу живота и здравето ми. Това каза разследващият журналист Атанас Чобанов в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Когато обаче някоя мощна разузнавателна централа прихване със своите средства и канали, нещо което не знаеш, че се планира срещу теб, това вече е сериозно и трябва да се притеснявам", допълни журналистът и убедено заяви, че този тип предупреждение е много рядък случай.

"Предупреждението е регламентирано от документ от 2015 г. от шефа на американското разузнаване. Има три случаи, в които американската държава е длъжна да информира свои или чужди граждани: за заплаха за живота им, заплаха от тежки телесни повреди или отвличане".

"Сигналът на ДПС към ДАНС за заплахата срещу мен е истински цинизъм. Зад заплахата срещу мен са хора от първия ред в парламента, със санкции от САЩ", коментира разследващият журналист Атанас Чобаноw дни по-рано.

"Зад заплахата стои мафиотското задкулисие, което доскоро беше превзело цялата държава. Сега, тъй като е притиснато от санкциите по "Магнитски", е изпаднало в паника", твърди той.