Чолаков: Това е схема на Радев и ИТН! Кадрите с насилие са били крити в други чекмеджета

Някакви полицаи са си превишили правомощията - неприятно е, лошо е, гадно е!, заяви депутатът от ГЕРБ

Новини
12:50 - 15 Август 2021
10780
Чолаков: Това е схема на Радев и ИТН! Кадрите с насилие са били крити в други чекмеджета

"Това е схема, за да не може да се състави правителство с участието на ГЕРБ", заяви пред Радомир Чолаков - депутат от ПГ на ГЕРБ-СДС, в коментар на показаните за първи път след година в Народното събрание в петък кадри на насилие над протестиращи от антиправителствените протести през 2020-а година.

Според него това е част от "дискредитирането на ГЕРБ и част от изкопаването на нови ровове между ГЕРБ и останалите партии".

"Не знам какви мръсни тайни могат да бъдат извадени. Някакви полицаи са си превишили правомощията. Неприятно е, лошо е, гадно е! Не знам къде са били крити записите, щом са излезли толкова лесно. По-скоро са били крити в други чекмеджета, не в тези на ГЕРБ и са изчакали точно този момент, за да бъдат извадени сега, за да не може да бъде съставено правителство. Можеше да бъдат извадени още преди една година".

Чолаков заяви, че това е схема на президента Румен Радев.

"Това е схемата на президента Радев и на партия "Има такъв народ".

Актуализацията на бюджета ще бъде вот на доверие към президента Румен Радев и предварителен тур на президентски избори, заяви още депутатът от ГЕРБ-СДС и уточни: "Той казва, разберете се за бюджета, с явното намерение, след като мине бюджетът, парламентът да бъде разпуснат с помощта на партията "Има такъв народ".

Обективно ситуацията показва, че без ГЕРБ, не може да бъде съставено правителство. ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета, за да има пари за трети избори, след което парламентът ще бъде разпуснат веднага и отиваме на трети избори".

Радомир Чолаков подчерта, че ГЕРБ се противопоставя на обвързването на актуализацията на бюджета с връчването на втори проучвателен мандат.