Човек от народа: Румен Радев яде дюнери

Президентът много обичал завитите в арабска питка месца и картофи

Новини
16:43 - 19 Април 2019
9340
Човек от народа: Румен Радев яде дюнери

Президентът Румен Радев, който по конституция е надпартиен и олицетворява единството на нацията, се оказа наистина човек от народа. Уникален фотос от преддържавническия му период се завъртя из мрежата и предизвика куп одобрителни коментари. От снимката ясно се вижда как Радев доволно похапва вкусен дюнер - любима храна на хиляди българи, при това в голям размер. 

Прилежно завитите в арабски хлебчета месца и картофки били любими на президента и дори на "Дондуков" 2 той често си поръчвал именно от тях за обяд или за подкрепителна следобедна закуска. 

Тайната на Радев, издават наши източници, била в това, че той много си падал по лютото и затова винаги си поръчвал дюнерите с обилно количество пикантен сос. Избягвал чесновите дресинги, които арабските майстори често мажат върху питките, от протоколни съображения, но наблягал на пипера за сметка на това. Снимката най-вероятно е от периода на президентската му кампания, когато той все още не бе под строгата охрана на НСО и преди всяка негова хапка да се изследва и опитва предварително, както е по правилника за сигурността на държавния глава.

Въпреки ограниченията, налагани върху личния му живот, включително и над вкусовите му навици, Румен Радев и сега не се лишавал от любимите си храни, твърдят запознати с менюто на "Дондуков" 2 и в резиденция "Бояна".