Човек скочи под влака в Перник

Инцидент блокира жп трафика от столицата към Югозапада за часове

Новини
20:35 - 03 Ноември 2020 (обновена)
4856
Човек скочи под влака в Перник

Човек скочи под влака в близост до пернишката гара "Метал", съобщават свидетели в социалните мрежи. Според информация на държавните железници инцидент е заради неправомерно пресичане на железопътната линия между гарите Метал и Перник разпределителна.

Тренът е идвал от София и е спрял на гарата, а пътниците са свалени веднага. Хората не се допускат отпред, за да не видят страшната гледка с пострадалия човек, твърдят очевидци. 

Още не се знаят подробности за пола на самоубиеца и на каква възраст е.

Злополучният влак КПВ 50207 тръгва от София в 16,15 ч. По разписание трябва да пристигне в миньорския град след 51 минути. Заради неприятния инцидент и предизвикания транспортен хаос влакът пристига след още 200 минути, поради необходимост от изчакване да приключат следствените дейности.

Във всяка недоразвита африканска държава транспортен министър не би се поколебал да се простреля в слепоочието, ако за изминаване на 33 километра на който и да е влак са му необходими 250 минути.

Инцидентът очаквано блокира жп трафика от столицата към Югозапада и в обратна посока за часове. Дузина влакове бяха отменени, обединени, пренасочени по обходния маршрут през Волуяк и Разменна или просто изчакваха с часове по междинните гари.