Човекът от снимката с Боби М. излезе от затвора и... кара такси

Царят на "черното тото" лови платежоспособни клиенти пред скъпите хотели в Сингапур

Спорт
18:00 - 12 Януари 2024
7137
Човекът от снимката с Боби М. излезе от затвора и... кара такси

Животът е странно нещо - един път си горе, а друг път - долу. Разбира се, важно е да останеш жив, особено ако се занимаваш с незаконни и нерегламентирани неща. Последният такъв пример е някогашният цар на "черното тото" - Дан Тан, който преди години беше щракнат на една маса с Борислав Михайлов, Костадин Хаджииванов - Коце Маца и Лъчезар Танев.

След това името на азиатеца и България беше замесено в онази контрола между нашия национален отбор и Естония, завършил 2:2 в Турция, и след отсъдени четири скандални дузпи от рефера.

Веднага след последния съдийски сигнал става ясно, че на въпросната среща са заложени почти 7 млн. долара в азиатски букмейкърски къщи.

ФИФА се заема със случая и след кратко разследване нарежда резултатът от въпросната среща да бъде анулиран, въпреки че световната футболна централа оневинява футболните федерации на България и Естония и хвърлят цялата вина за компрометирането на мача върху реферите.

Днес някогашният бос на "черното тото" е на свобода, жив е. Дан Тан престоя зад решетките шест години и няма позициите, които си беше извоювал преди години и в рамките на десетилетия. Сега той е повече от легален и изряден - върти волана по цял ден, тъй като е таксиметров шофьор.

Азиатецът виси в колата си пред луксозните хотели и търси клиенти, най-вече заможни чужденци, чиято дестинация е до летището в Сингапур.

Според местните медии, Дан Тан сега е скромен шофьор, който се дразни, ако някой го разпознае и започне да го разпитва за миналото.

Дан Тан, чието истинско име е Тан Сеет Енг, не успя да се измъкне от пипалата на властта, тъй като беше заловен, а след това обвинен и тикнат в затвора за уреждане на футболни мачове.

Разследващите тогава твърдят, че царят на "черното тото" е участвал в манипулирането на над 400 мача от евротурнирите. Уреждани са дори световни квалификации.

Разплитането на престъпната схема става възможно благодарение на показанията на Уилсън Радж Перумал, който преди това е сочен за дясна ръка на Дан Тан. Притиснат от ченгетата, сингапурецът се съгласява да говори с условието, че ще получи статут на защитен свидетел. Неговите показания се оказват достатъчни да бъдат арестувани десетки лица, сред които и техният началник.

В крайна сметка Дан Тан ту влиза, ту излиза от ареста, но общият му престой зад решетките възлиза на почти 6 години.

Интересното е, че началото на края на неговата престъпна империя е поставено малко след уж случайната му среща с петте български семейства на гореспоменатия новогодишния купон.