Човешкият мозък работи в 11 измерения

Швейцарски учени установяват това със суперкомпютър

Мистика
20:23 - 06 Декември 2020
4115
Човешкият мозък работи в 11 измерения

Екип от швейцарски учени е установил, че определени области на човешкия мозък работят в 11 измерения. За да стигнат до този извод, изследвателите използвали силата на суперкомпютър, който им е позволил да моделират мозъка, използвайки алгебрична топология.

Ръководителят на това проучване Хенри Маркъм казва, че екипът му е успял да види свят, който е пълна изненада за учените. Оказва се, че в скритите ъгли на човешкия мозък има предмети, размерите на които периодично се променят между седем измерения, а в някои моменти се установяват 11 измерения. Изследванията на мозъка показват твърде интересни резултати, затова е необходимо те да продължат в опит доближаване до тайната на главния човешки орган.

Човешкият мозък има около 86 милиарда тясно свързани неврони, които позволяват на хората да мислят и да разсъждават. При създаването на съвременната теория на машинното обучение невронните мрежи се използват за основа, но максимално опростена.

През 2016 г. изследователи от Института за биологични изследвания с нестопанска цел в Сан Диего откриват, че човешкият мозък е в състояние да съхранява повече от един милион гигабайта информация.