ЧРД 80 на Барбра Стрейзънд

Още дебютният филм на иконата "Фъни гърл" ѝ носи заслужена слава и първия "Оскар" за най-добра женска роля

Шоу
19:47 - 25 Април 2022
2629
ЧРД 80 на Барбра Стрейзънд

Барбра Стрейзънд навърши 80 години. Животът на тази певица и актриса напълно отговаря на "голямата американска мечта": всеки е способен да достигне невъобразими висоти, ако има силата да не се разпилява лекомислено. Трудолюбива, талантлива и невероятно очарователна – като Пепеляшка, превърнала се в принцеса - това е Барбра Стрейзънд.

Стрейзънд губи баща си, доведеният ѝ баща я бие, а майка ѝ не споделя страстта ѝ към пеенето. Накратко, мечтите за звездна кариера се превръщат и в желание да докаже на близките си, че наистина е способна на нещо необикновено. Съучениците ѝ се присмиват, подиграват се на дългия ѝ нос, дразнят я жестоко - но тя не се отказва. Пее в клубове и на малки сцени, а един ден има късмета да се срещне със самия Либерачи - известен американски пианист и вокалист.

Виждайки забавната и очарователна млада изпълнителка, Либерачи я кани да участва в шоуто му във Вегас. Да се качи на една сцена с такъв артист е "щастливият билет", който е чакала. Барбра се завръща от Вегас вече като известна певица.

Стрейзънд не само пее, но и се снима във филми. Още дебютният ѝ филм "Фъни гърл" ѝ носи заслужена слава и първия "Оскар" за най-добра женска роля.

За филма "Роди се звезда" (по-късно той е преработен с участието на Лейди Гага, на която Барбра дава многобройни съвети) тя композира "Евъргрийн" и печели втори "Оскар" за нея.

Тя обаче се отнася с чувство за хумор към всичко, включително и към собствените си успехи и грешки. След дълга пауза Стрейзънд се завръща в киното и участва в комедията на Бен Стилър "Запознай ме с вашите" в ролята на леко чудатата майка на главния герой. Филмът става една от най-печелившите комедии в историята.

Последният албум на Барбра е издаден преди четири години. Тя редовно участва в телевизионни предавания.