ЧРД: Бойко-джуниър стана на 4!

Личности
14:00 - 31 Януари 2020
3062
ЧРД: Бойко-джуниър стана на 4!

Първородният внук на Бойко Борисов, който носи неговото име, днес става на 4 годинки! Порасналият наследник на премиера по традиция ще празнува в Банкя, обграден от приятелчета и семейството.

Най-големият подарък се очаква, естествено, от дядото, с когото Бойко-джуниър обича да прекарва вечерите си вкъщи. Изненади, както всяка година, ще има и от мама Венета, татко Иван и малкото му братче, което пък е кръстено на баща си. Освен да се радва на играчките, внукът на премиера вече ще трупа и книжки в библиотеката, тъй като скоро се захваща с учението. От 5-годишна възраст той ще трябва да започне да посещава подготвителна група в детската градина, която ще го изстреля към първи клас.

Другото голямо събитие за Бойко-младши, което се случи през изминалото лято на 2019 г., е, че стана християнче. Премиерът стана кръстник на внуците си в разгара на юли. Ритуалът се състоя в храма „Света Петка“ в Клисурския манастир ден след големия празник Илинден.

„Бойко и Иван вече са християнчета“, написа тогава министър-председателят във фейсбук и сподели снимки от важното за цялото семейство събитие. Двете братчета приеха Христовата вяра с красиви костюмчета, майка им Венета блестеше в ефирна бяла рокля, а таткото Иван бе с елегантен костюм. На кръщенето им присъстваха лелята и свакото на дъщерята на Борисов по майчина линия, както и други роднини и приятели на семейството.

Бойко-младши бил безстрашен и с любопитство слушал думите на отеца. От съвсем малък той задавал остроумни въпроси, умеел да брои, да смята, знаел азбуката и много думи на английски. В семейството му предричали светло бъдеще в точните науки, защото очевидно бил наследил афинитета към тях от своята майка.

Единствената дъщеря на Борисов – Венета, има три висши образования в специалностите „Международни икономически отношения“, „Финанси“ и „Бизнес администрация“. И трите си дипломи дъщерята на премиера получи в САЩ. Когато се прибра в България, тя реши да свие семейно гнездо с дългогодишната си половинка Иван. Първият им син Бойко се роди на 31 януари 2016 г. в Майчин дом, а второто им момченце Иван проплака две години по-късно в ръцете на същия екип от лекари само месец след рождения ден на дядо си.