ЧРД! Робърт де Ниро подкара 80-ака

Бащата на актьора го зарязва, за да започне връзка с мъж

Шоу
12:36 - 17 Август 2022
2360
ЧРД! Робърт де Ниро подкара 80-ака

Психопат, неудачник, герой, мафиотски бос - Робърт Де Ниро остава в златните страници на киното с едни от най-ярките екранни образи в последния половин век. Актьорът е роден в Манхатън, Ню Йорк, на 17 август 1943 г. Баща му и майка му са художници от италиански произход. Те се разделят, когато той е на 2 години, а татко му заживява с мъж.
 
Де Ниро дебютира в киното през 1968 г., когато играе във филма на Брайън де Палма „Приветствия“. След това играе малки и незначителни роли в много филми, докато не идва 1973 – годината, в която печели одобрението на критиците с ролята си в „Бий бавно барабана“.
 
Дългогодишното му сътрудничество с Мартин Скорсезе започва през същата година, когато играе във филма му „Коварни улици“ заедно с Харви Кайтел. Други феноменални филми на Скорсезе, в които той участва, са „Шофьор на такси“, „Разяреният бик“, „Кралят на комедията“, „Добри момчета“, „Нос Страх“, „Ню Йорк, Ню Йорк“ и „Казино“.
 
Той получава Оскар за най-добър актьор за изпълнението си в „Разяреният бик“ и Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля за „Кръстникът 2“.