Чрез Гугъл мапс вече ще можем да виждаме къде са пътните камери и ограниченията в София

Съвсем скоро в приложението ще бъде интегриран и маршрута и разписанието на метрото и на влаковете в столицата и областта

Новини
16:32 - 30 Май 2019
2876
Чрез Гугъл мапс вече ще можем да виждаме къде са пътните камери и ограниченията в София

Американската компания Гугъл стартира изцяло нови функции в транспортното приложение „Гугъл мапс". Очаква се съвсем скоро приложението да показва къде са разположени пътни камери в столицата и къде има ограничения на скоростта.

В момента услугата показва къде има ремонти, катастрофи и затворени улици. Само преди няколко седмици „Гугъл мапс" добави в платформата си възможността за навигация с използването на градския транспорт в столицата.

Съвсем скоро в приложението ще бъде интегриран и маршрута и разписанието на метрото и на влаковете в София и областта. За нововъведението тогава съобщи университетският преподавател проф. Симеон Ананиев, който следи и оказва помощ при неговата реализация.

С мапс хората ще могат да получат коректна информация за предвижване във всяка една точка на града с кола, градски транспорт, влак, пеша или с колело. Освен интеграцията на влаковете, в приложението се очаква да бъде добавено и разписание на лифтовете в зимните ни курорти и велосипедните маршрути.