ЧСИ продава част от палат на Цветан Василев

Жилището при култовата градинка "Кристал" струва 6 милиона лева

Крими
13:15 - 06 Август 2019
5322
ЧСИ продава част от палат на Цветан Василев

Частен съдебен изпълнител обяви за продан част от суперлуксозния апартамент на фалиралия КТБ банкер Цветан Василев при култовата градинка "Кристал", става ясно от регистъра на публичните продажби.

Тези 224 кв. м, представляващи по-малко от 20 на сто от общата площ на имота, и 23% идеални части са оценени първоначално на над 1,2 милиона лева.

Търгът е по искане на синдиците на фалиралата банка. Оферти се приемат до края на работния ден на 2 септември. До участие в търга се допускат кандидати, които представят документ за внесен депозит в размер на 10% от обявената начална продажна цена.

Обявени за продажба от ЧСИ Галин Костов представлява 18,84 на сто идеални части от апартамента с офис, намиращ се на ул. "Аксаков" 10, ведно с 22,93 % идеални части от мястото, върху което е построена сградата. 

Самият имот е описан като самостоятелен обект на две нива, включващ офис, търговско помещение и търговски обект с мецанин и партер, като общата площ е близо 1207 кв.м. Според обявата освен ипотека върху него има и възбрана, която обаче по данни в Имотния регистър е била частично заличена през 2017 г. Продава се само ипотекираната част от имота. 

Жилището стои празно, откакто КТБ фалира, а собственикът й избяга в Сърбия със семейството си и чака да бъде екстрадиран обратно у нас. Луксозният апартамент струва общо над 6 милиона лева. То е снабдено с бронирани стъкла и само холната му част е близо 200 кв. метра, като мебелировката е единствено от масив и по поръчка.