Чудесата на света правят мистичен кръг около Земята

Древните градежи са издигнати с математическа точност на специални места

Мистика
18:15 - 21 Юни 2022
5971
Чудесата на света правят мистичен кръг около Земята

Великденският остров, египетските пирамиди, линиите на Наска в Перу, храмовете на Ангкор Ват... Представете си на картата на земното кълбо странна линия, свързваща тези и още важни места от древния свят. Ще установите, че се получава почти перфектен мистериозен кръг, чията цел още не е разгадана от археологическите изследвания.

Тъй като секциите на кръга включват няколко различни древни култури, които не са имали никакъв контакт помежду си, може да се предположи, че те явно са били включени в система, която е извън съвременното разбиране.

В Африка тази линия пресича платото Тасили в пустинята Сахара, пирамидите в Египет, продължава покрай реките Нил, Тигър и Ефрат – може би трите най-важни водни пътища на древния свят. Следва древната персийска столица Персеполис, древният град Мохенджо Даро, храма на Амон близо до оазиса Сива и изгубеният град Петра, едно от седемте нови чудеса на древния свят.

На същата линия са древният шумерски град Ур, храмовете на Ангкор в Камбоджа и Тайланд, Мъртво море, Хималаите, река Цянгтанг в Китай. Удивително е, че тази мистична линия свързва посочените бисери на древността почти без отклонение от идеалните пропорции на кръг около земното кълбо - грешката е по-малко от една десета от градуса на географската ширина с център на кръга в Югоизточна Аляска.

В статията си „Праисторическата правота на световните чудеса“ Джим Алисън описва много подробно математическите връзки, открити в този голям кръг и неговите свързващи части. Той пише: „Подравняването на тези места с хоризонтален кръг е лесно да се забележи на земното кълбо. Подравняването на две от тези точки по линията на хоризонта ще подравни всички точки на пръстена. Компютърните програми на световния атлас също разтягат този голям кръг в кръг около земята”.

Явно е, че древните са притежавали знания, които далеч надхвърлят нашето съвременно разбиране за тях. Други посочват, че тъй като центърът на кръга е в Аляска, подравняването му може да показва къде може да са били земните полюси, преди да се установят в сегашните си позиции. Безспорно е, че една обща нишка минава през всички тези места и това е високата степен и съвършенството на изработка. Няколко места по този кръг илюстрират напреднали технологии, които съвременните научни изследвания не могат да обяснят.

Египетските пирамиди, град Петра, крепостта Олантайтампо и други структури в този кръг са чудеса на инженерството, които продължават да удивляват човечеството. Така е с фигурите върху платото Наска. Тези древни изображения продължават да озадачават изследователите, като оставят без отговор въпросите как и защо местните жители от предколумбовата епоха са направили над 300 огромни геоглифа.

Рисунките на маймуни, птици, паяци и други животни, открити в известните линии на Наска, могат да бъдат видени само от значително разстояние от земята. Без съвременните летателни машини каква е била целта на древните хора да създават такива огромни изображения?

През 20-те години на миналия век любителът на антикварите Алфред Уоткинс открива, че свещените места в Англия попадат върху поредица от пресичащи се прави линии, които той нарича „леи линии“. Когато са картографирани, тези каменни кръгове, паметници и древни селища се подреждат по линиите, пресичащи цялата страна. Наблюденията водят до предположения, че тези линии образуват система от геомагнитни линии, които древните са следвали, когато са определяли местоположението на различни структури. Точно както акупунктурните меридиани в човешкото тяло се използват в китайската медицина за акупунктура, хората, които изучават тези линии, настояват, че Земята също има такава система.