Чудо! Бебе оцеля след месец в кома заради Covid-19

Здраве
13:16 - 04 Юни 2020
631
Чудо! Бебе оцеля след месец в кома заради Covid-19

5-месечно бебе в Бразилия оцеля след месец в кома заради коронавирус! Родителите му наричат оздравяването „чудо“. Детето беше изписано от болница и се прибра в дома си, след като беше 32 дни в кома заради коронавирус.

Родителите на 5-месечно бебе в Бразилия наричат оздравяването му „чудо“. Детето беше изписано от болница и се прибра в дома си, след като беше 32 дни в кома заради коронавирус. Само няколко месеца след раждането си Дом Андраде е тестван положително за COVID-19 в болницата Pro-Cardiaco в Рио де Жанейро.

„Той имаше затруднения с дишането, затова лекарите мислеха, че е с бактериална инфекция“, разказа бащата на момченцето Вагнер Андраде пред CNN, цитиран от bg-voice. „Но лекарствата не подействаха и той се влоши. След това аз и съпругата ми решихиме да го отведем в друга болница, където да бъде тестван. Беше коронавирус.“

Семейство Андраде вярва, че оздравяването на сина им е „чудо“. Остава неясно как детето се е заразило с вируса, но родителите смятат, че това може да е станало след посещение при роднини. Майката Вивиен разраза: „Преживяхме магичен момент, когато той беше изписан, защото на моменти мислехме, че никога няма да го приберем у дома. Да излезем навън със сина си на ръце беше невероятно.“ Дом ще отпразнува шест месеца от раждането си на 14 юни. Той ще бъде поздравен от роднините си онлайн.