Чудо! Евгения Банева здрава в съда

Новини
10:14 - 08 Януари 2020
9308
Чудо! Евгения Банева здрава в съда

Подсъдимата за данъчни престъпления Евгения Банева се яви днес в отлично здраве в съда, видя репортер на Lupa.bg. Съпругата на бизнесмена Николай Банев бе видимо щастлива преди заседанието на Спецсъда.

В студа тя дойде с летни обувки, като не пропусна да поздрави и да получи поздравления за здраве от всички адвокати по делото.

До този момент Евгения Банева всеки път носеше експертизи за разклатено здраве, докато успя да си издейства мярка "подписка".

Николай Банев пък дойде с белезници в съдебна зала и седна до съпругата си. Страх от грип принуди страните по делото да поискат болна адвокатка да напусне залата. Едва когато тя си тръгна, започна заседанието по делото. 175 свидетели ще бъдат разпитани до края на процеса. 

Мaйкaтa на Николай Банев Мaрия e на свобода под "Пaричнa гaрaнция".

В края на август прокуратурата приключи разследването срещу тримата и внесе обвинителния акт срещу Николай, Евгения и Мария.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач.

Двамата са предадени на съд, като съизвършители в съучастие на изпирането на пари. Мария Банева ще отговаря пред съда за участието в организирана престъпна група.

Снимки: Агнес Методиева