Чудо: Мъж пребори COVID след 4 месеца в реанимация

Димитър Цветанов е бил 3 м. на апаратна вентилация

Здраве
17:58 - 05 Юли 2021
3610
Чудо: Мъж пребори COVID след 4 месеца в реанимация

Четири месеца или точно 135 дни прекара в реанимация 62-годишен мъж от Лом, преди да бъде изписан благополучно вчера от болницата в крайдунавския град. 

Димитър Цветанов постъпва за лечение в инфекциозното отделение на 21 февруари тази година. Седмица по-късно е преведен в реанимацията в крайно тежко общо състояние, с тежка дихателна недостатъчност. Интубиран е и прекарва три месеца на апаратна вентилация. След стабилизирането му следва възстановяване на двигателната активност, рехабилитация и отвикване от дихателния апарат.

„При състоянието, в което беше приет моят съпруг, надеждата ми беше 1%. Благодарение на денонощните грижи на д-р Чавдар Антонов – началник на отделението по реанимация, както и на целия медицински екип и човешкото им отношение, можем да върнем щастието в семейството си и усмивките си“, сподели съпругата на излекувания Христлена Цветанова. За тежкото състояние на болния при постъпването му потвърди и д-р Чавдар Антонов от здравното заведение, но призна, че въпреки усложненията пациентът вече е стабилен и изписан.