Чудо! Столична община взема 3 млн. заем за ремонта на Западния парк

Крайният срок за приключването на дейността е в края на март 2021 година

Новини
17:13 - 26 Ноември 2020
1016
Чудо! Столична община взема 3 млн. заем за ремонта на Западния парк

Столичният общински съвет реши администрацията да вземе заем от бюджета на София в размер на 3 милиона лева за довършване на ремонта наЗападния парк.

Заради продължилата повече от 3 години реконструкция на парка, опозицията определи като безотговорно управлението на града.

Проектът е на стойност 11 милиона лева, като 8 милиона са безвъзмездно европейско финансиране. Крайният срок за приключването на ремонта е края на месец март 2021 година.

Председателят на комисията по финанси Георги Георгиев е категоричен, че столичани няма да плащат заради закъснелия ремонт:

„Ако искаме да използваме европейско финансиране, преди това трябва да инвестираме тези средства, да имаме договори и фактури, с които да отидем при управляващите органи и да кажем: Ето, изпълнихме проекта в тази му част, възстановете ни парите. Проектът е на стойност 11 милиона лева. Безвъзмездното му финансиране е над 8,5 милиона. Това е изключително изгодна за софиянци сделка. Ще имаме изцяло обновен Западен парк, за който сметката няма да я платят от джоба си софиянци“.