ЧУДО! Украинска бежанка на 58 ражда у нас

Балерината Валерия Яроцкая живее сама на квартира в Равда

Общество
19:49 - 22 Март 2023
8051
ЧУДО! Украинска бежанка на 58 ражда у нас

Известната украинска балерина Валерия Яроцкая е бежанка в България от седем месеца – пристигнала е съвсем сама. 58-годишната дама се чувства прекрасно у нас, радва се на българското гостоприемство, но по интересното е, че... Валерия е в напреднала бременност.

Валерия е вдовица от пет години, наскоро загубва и майка си и баща си. Войната я оставя съвсем сама в Киев. Започва ново приятелство и разбира, че е бременна, независимо, че през последните 20 години се е опитвала да има второ дете без успех.

„Не можех да си представя да не запазя това дете. В тази ужасна война има толкова много смърт... Това дете е мое спасение, моя котва, а годините са просто едно число,“ казва балерината. Дъщеря й, която е на 25 години, е заминала като бежанка за Канада.


„Канада е много далеч за мен. Аз исках да съм в България. Обичам много тази страна. Посещавала съм я неведнъж като турист. Имам прекрасни спомени от това място. Тук идвах много пъти с покойния си мъж", казва Валерия.

Тя е посветила целия си живот на балета. Работила в Националната опера, била е преподавател в Академията за танци и в Киевската академия на изкуствата.

Сега живее на квартира в Равда. Останали са й още малко спестявания. Иска да се завърне към балета и преподаването, когато войната свърши. Дарителите на „Втори дом“ с Наталия Елис в Пловдив, помогнаха със средства за хоспитализация и други неща от първа необходимост.

След раждането на детето от Фондация "Открито сърце" обещават да поемат грижите за Яроцкая след раждането, като приемат и дарения.

Фондация „Открито сърце“
IBAN BG47RZBB91551014552199
PayPal [email protected]