Чудо в Ямболско: Земеделец подарява продукцията си

Куриози
15:15 - 07 Февруари 2023
16453
Чудо в Ямболско: Земеделец подарява продукцията си

Земеделец от Ямболско дарява продукцията си на социални домове, вместо да я продава на ниски изкупни цени. Част от нея е дарена на Дома за стари хора в Ямбол, друга – за нуждите на домашния социален патронаж в община Тунджа.

До момента земеделският производител Стоян Вълков е дарил около пет-шест тона зеле. Продукцията е останала нереализирана от два декара с насаждения. Това разказа той пред журналисти на брифинг на кмета на община Тунджа, където бе поканен, след направеното дарение.

"Половината успяхме да го продадем, другата половина – остана, защото не можем да се конкурираме с големите вериги. Няма смисъл да го гледаме, за да продаваме на тези пари. В големите вериги продават на 40 – 50 ст., дори в някакъв момент беше 30 ст. При нас само едната семка излиза около 10 стотинки. Оттам нататък да го произведеш, поливане, пръскане, грижи – струват пари, после – и трудът, който обикновено не фигурира никъде", коментира производителят.

"Просто реших, че мога да направя една добрина. Според мен всеки би трябвало да прави така. Другият вариант беше просто да го изхвърля, готово, произведено", добави земеделецът. Той получи благодарности от кмета на община Тунджа Георги Георгиев.

"Изненадан съм от цялото това внимание. Не смятам, че съм направил нещо, кой знае какво", каза още Стоян Вълков.