ЧУДОВИЩНО: Нашенец изхвърли жена си през прозореца в Испания

Новини
19:36 - 09 Юли 2019
7031
ЧУДОВИЩНО: Нашенец изхвърли жена си през прозореца в Испания

29-годишна българка е намерена мъртва с множество прободни рани във вътрешния двор на жилището й в испанския град Бургос вчера сутринта, предава elespanol.com.

Съветникът по образованието Константино Руис я намерил, след като докато пресичал площада "Хесус Апарисио", чул викове: "Има жена в двора! Хвърлиха я през прозореца! Това е Моника!". Политикът изтичал до мястото на инцидента и свидетели му показали тялото на Моника Асенова. То било с множество наранявания. Свидетели твърдят, че младата жена се е показала на прозореца и е молела за помощ, а малко след това мъжът й я блъснал. "Беше цялата в кръв", разказва потресен съветникът.

Съпругът на Моника 39-годишният Бисер е направил пълни самопризнания пред полицията. 

Двамата идват от семейство музиканти. Имат две дъщери - на 13 и 15 години. Първата се ражда в България, когато Моника е само на 14 години. Две години по-късно, когато живеят в Испания, се ражда втората им дъщеря. Семейството започва нов живот в Бургос.

Според техни съседи те са се адаптирали идеално към новата среда, а Моника винаги е искала да участва в дейностите на градчето. "Имаше специална харизма", казват те. Първоначално е домакиня, а след това започва работа в местен супермаркет. В свободното си време е организирала мултикултурни събития, като например, приготвяне на типични български ястия в града. "Работеше като звяр", казва неин съсед.

Бисер си намерил работа като чистач в кметството, но дълго време не работел заради проблеми със сърцето.

Според информирани през 2011 година Моника е подала оплакване за домашно насилие. Впоследствие обаче се отказала от жалбата.

На 28 юни жертвата трябвало да вечеря с приятелки, но така и не се появила. Спряла и да отговаря на съобщения в Уотсап. Същата вечер в къщата им пламнал пожар. Бързата намеса на пожарникарите предотвратила трагедия. Оттогава обаче приятелките на Моника твърдят, че нямат връзка с нея. Научили, че отишла да живее при майка си в Сория заедно с двете си дъщери. Вчера Моника се върнала да си вземе дрехи от дома им в Бургос и се срещнала с Бисер. Тогава той я нападнал с нож и след това я хвърлил през прозореца пред погледите на шокираните съседи.