Чуколов : ВМРО и НФСБ един преврат не могат да направят, а искат да управляват

Новини
08:54 - 11 Юли 2019
2078
Чуколов: ВМРО и НФСБ един преврат не могат да направят, а искат да управляват

ВМРО и НФСБ разрушиха коалицията. Тази констатация направи депутатът от "Атака" Десислав Чуколов пред Нова. Той уточни, че ако "нямаше коалиционно споразумение, нямаше да има правилник на групата." 

В късните часове на вторник на заседание на групата на "Обединени патриоти" Волен Сидеров бе свален от председателския пост, без самият той да знае и без присъствието на човек от партията му. 

Според Чуколов проблемът е сериозен, защото реално ГЕРБ има коалиционно споразумение с коалиция "Обединени патриоти", която вече не съществува.

Националистът обясни, че никой от партията не е бил информиран за заседанието на парламентарната група и затова не е имало техен представител. Чуколов  заяви, че според него решенията са готвени от дълго време. "И са забравили, че първо трябва да има решение на политическия съвет. Те един преврат не могат да направят, а искат да управляват. Да предлагат закони, решения", каза депутатът.

"Не сме футболни босове за да се срещаме с премиера. Мнението на "Атака" обаче е, че този мандат трябва да бъде завършен", допълни той.

Вчера пред Lupa.bg Волен Сидеров призова ГЕРБ да си кажат тежката дума за конфликтната ситуация, защото управляващата партия е подписвала коалиционно споразумение с три, не с две партии. Сидеров допусна, че има някакъв комплекс по отношение на партията му, защото той е създател на обединението.