Чутовен Ливърпул! Бандата на Клоп се разправи с Меси и компания

Спорт
05:57 - 08 Май 2019
2249
Чутовен Ливърпул! Бандата на Клоп се разправи с Меси и компания

Английският Ливърпул успя! Направи го, както само той може, а обратът срещу Барселона възкреси спомена за великия финал срещу Милан в Истанбул през 2005 година.

Мърсисайдци заличиха пасива от три гола от първата полуфинална среща на "Камп Ноу" и си осигуриха място на финала на Шампионската лига в Мадрид, където ще срещнат Аякс или Тотнъм.

Макар и без две от основните си остриета - Мохамед Салах и Роберто Фирминьо, тимът на Юрген Клоп разнебити апатичния Барселона с 4:0 и то в редовното време.

"Анфийлд Роуд" изживя нова вълшебна вечер, а Лионел Меси и компания за втора поредна година бяха съсипани на реванш след голяма преднина преди това.

Дивок Ориги (7 и 79) и Джорджино Вайналдум (54 и 56) реализираха по две попадения за Ливърпул.

Голяма порция хейт и освирквания получиха бившите футболисти на англичаните - Фелипе Коутиньо и Луис Суарес, който вкара едно от попаденията в първата среща и изрази бурно радостта си, което подразни феновете на червените. Уругваецът обеща, че няма да се радва при гол на "Анфийлд", но така или иначе не получи такава възможност.

Публиката търсеше Лео Меси, който се изгуби сред играчите в червено и само треньорът на Барса Ернесто Валверде разбра, че е на терена.

Гвоздеят на вечерта беше в 79-та минута, когато защитата на блаугранас проспа по безумен начин изпълнение на корнер и стана за смях. Александър-Арнолд заблуди, че няма да центрира, след което бързо изрита топката в наказателното поле, където Ориги отбеляза с насочване в далечния горен ъгъл - 4:0.

До края мърсисайдци се прибраха, а лос кулес не намираха оръжия за опасни удари към Алисон.

Така Ливърпул се класирана за финала в Мадрид и ще преследва своята шеста европейска купа.