Геният на Меси и лимитът на Ливърпул побутнаха Барса към финала

3:0 на "Камп Ноу" почти обезмисли реванша край Мърси идния вторник

Спорт
10:48 - 02 Май 2019
2522
Геният на Меси и лимитът на Ливърпул побутнаха Барса към финала

С два гола на Лео Меси Барселона спечели с класическото 3:0 домакинството си на Ливърпул в първия полуфинал между двата отбора в Шампионската лига.

Тимът на Юрген Клоп опита да се противопостави на домакините с играта на каталунците, но опитите успяха донякъде - единствено във владеенето на топката. На англичаните късметът им обърна гръб и пропуснаха изгодни положения, които можеха да не правят реванша протоколен идния вторник на "Анфийлд Роуд".

На почивката Лос кулес се оттеглиха на почивка с гол преднина след попадението на бившия играч на Ливърпул Луис Суарес в 26-та минута. Уругваецът изрази бурно радостта си, което подразни много от феновете на мърсисайдци, които не очакваха такова отношение и изразиха недоволството си в социалните мрежи.

На Суарес не му пукаше, както и на Лео Меси, който удвои в 75-та минута, довкарвайки отбитата от гредата топка след удар именно на Луис Суарес.

Малко по-късно аржентинският гений придаде класическо измерение на резултата, вкарвайки от фаул в 82-та минута своя гол номер 600 с екипа на Барса.

При това цифрово изражение на таблото двата отбора си размениха по една греда - коя от коя по-фрапираща. Първо, Мохамед Салах почти на празна врата стреля в левия стълб, а в добавеното време Усман Дембеле задмина египтянина с още по-голям пропуск.

Развръзката е може би предрешена, а реваншът е идният вторник.