Циципас си осигури сблъсък с Надал

Спорт
11:40 - 18 Ноември 2020
1419
Циципас си осигури сблъсък с Надал

Стефанос Циципас победи с 2:1 сета (6:1, 4:6, 7:6) Андрей Рубльов в изключително оспорван мач от Финалите на ATP в Лондон, който продължи почти два часа.

След победата на гръцкия тенисист Рубльов отпада от надпреварата, а Доминик Тийм се класира за полуфиналите. По-рано днес Доминатора се разправи с Рафаел Надал в два сета.

Циципас пък ще се изправя срещу Рафа в директен сблъсък за място на полуфиналите.

Първият сет премина изцяло под диктовката на Стефанос Циципас, който на два пъти проби сервиса на противника и затвори частта без особени затруднения с 6:1 гейма.

Втората част бе доста по-оспорвана и вървеше гейм за гейм. При 5:4 в полза на руснака Циципас сервираше за оставане в сета. Началният удар на гръцкия представител обаче се пропуска и той се озова в ситуации 0:40. Рубльов се възползва още от първия сетбол и вкара мача в трета част.

Още в третия гейм от третия сет сервисът на осмия в световната ранглиста руски тенисист се пропука, но той успя да спаси общо пет брейк точки и поведе с 2:1. В следващите геймове двамата тенисисти сервираха добре и така се стигна до тайбрек.

След два минипробива Рубльов получи мачпойнт при 6:5 точки. Циципас обаче се съвзе точно навреме и реализира три поредни точки, за да се поздрави с крайния успех.