Цигани нападнаха полицаи с колове и камъни

Нанесени са щети по преден десен калник на патрулка

Общество
16:55 - 27 Май 2019
2271
Цигани нападнаха полицаи с колове и камъни

Въоръжени с дървени колове, вила и коса цигани са нападнали полицаи и са нанесли щети на две патрулки в плевенското село Буковлък, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Снощи в 23.30 ч. в Първо РУ в областния град е бил получен сигнал за нарушение на нощната тишина в Буковлък. При пристигане пред адреса полицейските служители заварили група от около 10 души, въоръжени с подръчни материали. На мястото е присъствал и кметът на селото. Местните жители посрещнали служителите на реда с викове и агресивно поведение. Те нападнали полицаите и започнали да хвърлят камъни по служебните автомобили на полицията и кметството на селото.

Незабавно към местопроизшествието са били насочени допълнителни сили на Областната дирекция, екипи на сектор "Пътна полиция" и Второ РУ.

Нанесени са щети по преден десен калник на служебен патрулен автомобил, вследствие на удари с крак. По служебен автомобил, собственост на кметство Буковлък, има материални щети по задната част на колата и страничните огледала за задно виждане, вследствие на хвърлени камъни.