Циганин удари фелдшер във Варна

Медикът е без сериозни травми, но е силно възмутен от постъпката и е подал молба за напускане

Крими
14:05 - 12 Ноември 2019
1649
Циганин удари фелдшер във Варна

Фелдшер на Бърза помощ е бил ударен от роднина на пациент във Варна. Това е пореден случай на насилие, за който разказа началникът на Центъра за спешна медицинска помощ в морската столица д-р Мария Рашева, цитирана от регионалното радио "Фокус".

Случаят се разиграл в село Каменар, където близък на дългогодишна пациентка на Бърза помощ е ударил фелдшера при изпълнение на служебните му задължения. На място е бил извикан екип на полицията, като междувременно пациентът въпреки всичко е бил прегледан и обслужен, след което е подадена жалба за нападението.

Д-р Мая Рашева посочи, че фелдшерът е без сериозни травми, но силно възмутен от постъпката и е подал молба за напускане.

"Изключително неприятна ситуация, още повече, че въобще не е имало основание за такава физическа саморазправа. Сигналът не е бил спешен, категоризиран е в третата категория, за която може да се отиде и след 2 часа, а колегите са отишли за по-малко от 20 минути на адрес. Каква е причината за агресията, тепърва ще се установява, но колегата е изключително обиден", каза още д-р Рашева.

По думите ѝ нападателят е бил от ромски произход.

За инцидента са били уведомени Министерството на здравеопазването и Регионалната здравна инспекция във Варна, допълва радио Фокус.