Циганска война в Кърнаре, пострада полицай

30 души от две фамилия се млатят с камъни и гърмят с газови пистолети

Актуални новини
09:59 - 11 Декември 2019
3097
Циганска война в Кърнаре, пострада полицай

Ново меле между ромски кланове е станало в карловското село Кърнаре, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера следобед смесен екип на пловдивското ЗЖУ и РУ Карлово, патрулиращ на територията на село Кърнаре реагирал незабавно на сигнал за междусъседски конфликт. На място служителите на реда установили общо около 30 представители на две враждуващи фамилии, които се скарали и започнали физическа саморазправа по между си .

Единият от участниците - на 21години,  произвел стрелба във въздуха със законно притежаван газов пистолет, а при вида на униформените започнал да хвърля камъни срещу тях.

Междувременно към селото са насочени и допълнителни екипи от сектор Специализирани полицейски сили. В резултат на професионалните действия на служителите на реда ситуацията е овладяна без да има пострадали. 

Младежът е задържат за срок до 24 ч. и срещу него е образувано бързо производство за хулиганска проява. Иззето е оръжието, с което стрелял.

Актове по Указа за борба с дребното хулиганство са съставени на други 4-ма участници в сбиването.  Случаят е докладван на Районна прокуратура Карлово.  Към момента обстановката в селото е спокойна.  За осигуряване на обществения ред се провежда специализирана полицейска операция.