ЦИК зове за толерантна кампания, без език на омразата (НА ЖИВО)

Разписката от машинния вот - два пъти по-дълга от тази за президент

Топ
14:11 - 21 Октомври 2021
2370
ЦИК зове за толерантна кампания, без език на омразата (НА ЖИВО)

Разписката от машинния вот за народни представители ще бъде два пъти по-дълга от тази за президент. Целта е двете да се различават видимо.

Централната избирателна комисия припомни, че на изборите не се изисква зелен сертификат.

ЦИК започна днешния си брифинг с позицията си за изявите на кандидатите за депутати, която е публикувана на сайта им. Комисията категорично се обяви за толерантна кампания, в която да не се използва език на омразата.

"По повод постъпили сигнали за основани на и с използване на езика на омразата изявления, публикации и внушения в медиите и социалните мрежи от кандидати, регистрирани за участие в изборите на 14 ноември 2021 г., ЦИК изразява категорична позиция за недопустимост на каквито и да е, под каквито и да е било форми на разпространяване на послания с антисемитска и ксенофобска насоченост, насаждащи етническа омраза, дискриминация и разделение в обществото в хода на предизборната кампания.

Комисията призовава за толерантна, законосъобразно провеждана предизборна кампания със зачитане правата, достойнството, доброто име на всички български граждани и участници в изборния процес, независимо от техния произход, пол, религия и убеждения".

Снимка: Агнес Методиева