Ципов: Ще съберем 120 подписа на 2-ри септември

Актуални новини
14:27 - 24 Август 2020
1674
Ципов: Ще съберем 120 подписа на 2-ри септември

"Ще съберем 120 подписа на 2-ри септември и ще вървим към консултации за приемане на решението за отиване към Велико народно събрание". В това е убедена зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов, който изрази своето становище по БНР.

120 подписа са необходими, за да бъде внесен проектът за нова конституция. Ципов посочи, че утре ще започнат преговори с ПГ на "Обединените патриоти" и изрази надежда в следващите дни да продължат с останалите парламентарни групи.

"Нашите очаквания са, че ПГ на "БСП за България" няма да участва в консултациите", подчерта още той. 
Желанието на управляващите е консултациите да приключат възможно най-бързо, за да може в рамките на следващата седмица да започне процедурата по събиране на подписи.

"Ние сме преследвали една цел - да представим вниманието на Народното събрание проект, който да бъде разгледан, за да може при свикване на ВНС да могат да се правят предложения по всички текстове в Конституцията. Към настоящия момент този текст на Конституцията казва, че ВНС се произнася само по въпроси, по които е сезирано. Идеята е да внесем един проект, който във ВНС да може да бъде променян, допълван, изменян, так че да отговори на очакванията на всички български граждани“, посочи Ципов.