Цирк „Балкански” възкръсва в софийски парк

Актуални новини
10:52 - 01 Септември 2020
4069
Цирк „Балкански” възкръсва в софийски парк

Артистите от Цирк „Балкански" отново са разпънали шапитото и очакват зрители. Спектаклите започват от 4 септември (петък) в Зона Б5 - парк „Възраждане“, съобщи БНР.

Представлението, наречено „Юбилей”, ще предложи най-доброто от последните години. Участват балет и артисти от 9 националности, съобщи пред Радио София арт директорът Александър Балкански-син.

В програмата е и номерът Колелото на смъртта, с който Николай Балкански ще отбележи 50 години в цирковата акробатика. Има интересни постановки, красиви костюми, спектакълът е пищен и зрителите със сигурност ще забравят всекидневните си грижи, обещават от трупата.

„Ударът от ковид-пандемията е жесток. Трябваше да открием сезона на 1 април, цялата подготовка пропадна. Баща ни тегли голям кредит, за да можем да продължим. Освен това за пръв път Министерството на културата помогна на цирковите артисти“, разказа Александър Балкански-син. По думите му в София се отваря „най-модерната и най-красивата циркова площадка в света“.

Преди редовните представления Цирк "Балкански" ще играе два благотворителни спектакъла - за медиците и за полицейските служители.