Цирк в съда: Д-р Деянов размаха снимка на гръбначния стълб на ЛиЛана (СНИМКИ)

Водещият на "Здравословно" опита да убеди магистратите, че певицата е много зле

Топ
15:57 - 28 Юли 2020
11338
Цирк в съда: Д-р Деянов размаха снимка на гръбначния стълб на ЛиЛана (СНИМКИ)

Певицата ЛиЛана направи нов опит да напусне ареста. Според адвоката й Николай Хаджигенов, тя имала проблеми с гърба, които лекарите от затворническата болница третирали само с болкоуспокояващи. 

В подкрепа на думите му бащата на ЛиЛана, кардиологът д-р Христо Деянов, размаха в съда снимка на гръбначния стълб на дъщеря си. С нея искаше да убеди съдиите, че детето му е много зле и трябва незабавно да напусне ареста.   

Въпреки усилията, които положи водещият на "Здравословно", магистратите не пуснаха на свобода подсъдимата. Те оправдаха решението си с отсъствието на медицинското лице, изготвило експертизата за състоянието на певицата. Следващата дата, на която се очаква съдът да гледа мярката, е насрочена за четвъртък, 30 юли.

Лиляна Деянова е обвинена за източване на еврофондове. Според прокуратурата, заедно със съдружника си Мартин Георгиев те отчитали като продаден създаден от тях софтуер. На практика обаче сделки нямало, твърди обвинението.

Нейният съдружник бе пуснат под парична гаранция от Специализирания наказателен съд в края на юни. Според определението на магистратите той ще трябва да заплати сумата от 100 хил. лв. Неговите адвокати обявиха обаче, че ще обжалват мярката поради високия размер на гаранцията.

Снимки: Агнес Методиева