Циркови артисти и огнено шоу на Фестивала на занаятите в Царево (СНИМКИ)

Всеки може да се пробва да изработи сам ръчни бижута или магнит

Култура
15:47 - 13 Август 2020
2948
Циркови артисти и огнено шоу на Фестивала на занаятите в Царево (СНИМКИ)

Десетки майстори от цялата страна показват своите умения на станалия вече традиционен Фестивал на творческите занаяти и изкуства в Царево, който се откри днес, видя репортер на Lupa.bg.

Градчето на занаятите e разположено на обновения градски площад пред сградата на общината, където своето изкуство представят дърворезбари, грънчари, кожари, производители на лечебни мехлеми, ръчни бижута и много други приложници от различни региони на България. Има занаятчии от Родопите, Етрополе, Пловдив, както и от община Царево.

Освен че всеки посетител може да си купи ръчно изработени предмети, всеки желаещ може да направи нещо сам в работилничките на фестивала. Някои ще разберат просто как става, а други ще се запалят и после ще развият своя талант, убедени са организаторите на феста, който тази година минава под мотото "Вдъхновение". Всеки майстор занаятчия ще представи накратко пред публика своята история.

Фестивалът се организира за пета поредна година, като това лято той е обогатен с още повече съпътстващи прояви - истинско вдъхновение за публиката.

Всеки ден до 18 август на открита сцена ще звучи акустична музика, която ще придава още по-голяма романтика и ще предразполага гостите да преоткрият себе си. Ще има вечери на българското късометражно кино, а за изкушените от словото са литературните четения и кръжок, в който всеки ще може да напише стих по зададена тема.

Циркови артисти и огнено шоу ще нажежават страстите в по-късните часове а нощта, а като комплимент за посетителите ще е виненият кът, в който ще може да се изпие чаша квалитетно вино от региона, на фона на елегантна и задушевна музика.

"Едно преоткриване на времето заедно, в което още по-дълбоко да можем да се гмурнем в себе си и във всичко, което ни движи напред с радост. Да поемем една нова глътка въздух, пълна с всички неща, които обичаме - творчество, музика, изкуства във Вдъхновение, с което да продължим да създаваме света около нас с още повече грижа и любов", казват организаторите.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА