Цончо Ганев: "Възраждане" няма да подкрепи правителството на ГЕРБ

Политика
18:32 - 05 Декември 2022
1526
Цончо Ганев: "Възраждане" няма да подкрепи правителството на ГЕРБ

Зам.-председателят на ПП "Възраждане" Цончо Ганев, който е и зам.-председател на Народното събрание коментира в Бургас връчването първия проучвателен мандат за съставяне на правителство и избора на ГЕРБ за кандидата за премиер в лицето Николай Габровски. Цончо Ганев е категоричен, че "Възраждане" няма да подкрепи подобно правителство.

"Ние не искаме политиката да се води от това какви постове кой на какво дава, за да направи коалиция. Ние искаме водещи политики, за които ясно и точно сме декларирали. Няма как да подкрепим правителство, което работи и ще работи усилено за въвеждането на еврото. Напротив, ние искаме това правителство, което ще управлява България следващия момент, на първото заседание да отмени въвеждане на еврото. Следващото е спирането на доставките на оръжие и вкарването на България във военен конфликт. Трето, основно, е планът за възстановяване и устойчивост", каза Цончо Ганев.
По думите на зам.-председателят на „Възраждане" правителството има пълното право във всеки един момент да предоговори условията за закриване на българските ТЕЦ-ве.

"Това, което се подготвя като правителство, смята всичките тези политики за съвсем нормални, за да ги прокарва и да ги отстоява. Затова ние от „Възраждане" няма начин, по който да подкрепим това правителство", заяви Ганев.