Covid-19 изчезна от Ню Йорк

Лекарите още не могат да повярват на празните болнични стаи

Мистика
14:27 - 09 Юни 2020
4204
Covid-19 изчезна от Ню Йорк

В Ню Йорк вече няма Ковид-19. Сякаш невидим пожар е изгорил заразата и от нея няма и помен. Това споделя доктор Юджийн Пинелис, който преди по-малко от два месеца говори пред медиите за катастрофалната ситуация със заразата в мегаполиса.

Днес вече епидемията от коронавирус мистериозно се е изпарила, обявява докторът и признава, че не може да си обясни как това се е случило. В отделението за прием на пациенти с Ковид-19 цари пълна тишина, леглата са празни. Няма заразени и сред персонала, а личните предпазни средства са разпръснати навсякъде в болницата. Само до преди месец и половина всичко беше претъпкано, капацитетът ни беше преминат многократно със заболели от коронавирус, припомня си докторът. Той допълва, че му се е налагало да прави специални схеми за придвижване в болницата, защото легла с болни имало дори в коридорите. Днес заразата вече напуска Ню Йорк и можем да гадаем какво в крайна сметка беше това, пита се доктор Пинелис.

В същото време обаче американските медии съобщават, че докато броят на новите случаи намалява в бившите горещи точки на коронавирус като Ню Йорк и големите градове се отворят отново за нормалния живот, на другите места от Аляска до Аризона расте броят на инфектираните. Това се случва главно в малки населени места далеч от градските центрове. Тези селски общности в САЩ нямат адекватна здравна инфраструктура и преодоляването на заразата в тях ще е трудно, пишат онлайн медии.