COVID-19 затвори Община Сърница , нови трима заразени

Затварят детските градини, читалището, библиотеката и петъчния пазар

Новини
19:50 - 03 Юни 2020
2146
COVID-19 затвори Община Сърница, нови трима заразени

Община Сърница и ред обществени места са затворени от днес, след като в родопското градче са открити още трима с новия коронавирус, съобщиха от ведомството, съобщава "Марица".

Резултатите са на хора, които са били в контакт с първа заразена - лежащо болна жена, която беше изследвана диагностицирана преди дни, след като почина в дома си. Двама от новите положителни са служители на общинската администрация.

Ето и цялото съобщение, разпространено от общината:

След извършване на PCR тест на всички контактни лица на починалото миналата седмица от коронавирус лице, днес от Регионална здравна инспекция Пазарджик оповестиха резултатите, от които стана ясно, че още три лица в гр.Сърница са заразени с вируса COVID-19. Две от тях са служители на общинска администрация. И трите лица са без симптоми. Незабавно са поставени под задължителна карантина съобразно нарежданията на здравните органи.
Предвид развитието на ситуацията, Общинският кризисен щаб за превенция и разпространение на коронавируса на територията на Община Сърница днес проведе незабавно заседание, на което бе взето решение за предприемане на следните противоепидемични мерки:

Остават затворени до следващо нареждане следните обществени обекти на територията на цялата община:

• Детските градини;

• Читалището;

• Библиотеките;

• Пенсионерския клуб;

• Петъчния пазар в гр.Сърница.

До понеделник (08.06.2020г.) остава затворена сградата на общинска администрация за извършване на основна дезинфекция. До тогава всички молби и заявления за извършване на административни услуги ще могат да се подават само по електронен път на следния имейл адрес: obshtina@sarnitsa.bg . Информация за подаване и обработка на заявления може да получавате на следния телефон: 0889241299. Молим гражданите да търсят административни услуги от общинска администрация само при изключително спешни и нетърпящи отлагане случаи.

Приканват се гражданите да повишат личната си хигиена при осъществяване на социалните и работните си контакти. А хората в рискови групи да използват защитна маска за лице и ръкавици.
При поява на симптоми на коронавируса – повишена температура, кашлица, затруднено дишане, болки в мускулите, умора, загуба на обоняние, гражданите да НЕ посещават Здравната служба в гр.Сърница, както и аптеките за назначаване на самолечение, а следва да се свържат по телефона с личния си лекуващ лекар за получаване на нужните инструкции от него за предприемане на последващи действия. Така при евентуално заразяване ще се ограничи кръга на контактните лица и ще предпазят както себе си, така и останалите.
Лицата, които имат съмнения за осъществени контакти със заразени лица, могат да се обърнат към служител от общинска администрация за осъществяване на консултации и предприемане на превантивни мерки.Телефон за контакт: 0889143098

Приканваме всички наши граждани към отговорно поведение, за да спрем разпространението на заболяването.