CR7 отново лидер, но... по обиди

Осем играчи на "червените дяволи" са сред 12-те най-ругани онлайн

Топ
11:24 - 03 Август 2022
2563
CR7 отново лидер, но... по обиди

Кристиано Роналдо и Хари Магуайър, актуалният капитан на Манчестър Юнайтед, са двамата футболисти от Висшата лига, получили най-голям брой онлайн обиди през миналия сезон.

Специално изследване в Англия показа резултати, които носят само едно заключение - най-добре е звездите от футбола да не четат какво се пише за тях в Туитър, Фейсбук или Инстаграм, а при възможност и да изтрият профилите си.

Компанията Ofcom извърши проучването само в Туитър, поръчано от Висшата лига. И декларира, че при 2.3 милиона туита по адрес на футболисти в първата част на миналия сезон, цели 60 000 са били откровено и крайно обидни.

12 играчи отнасят огромната част от тях, като 8 са от Манчестър Юнайтед. Не е чудно, че феновете на точно този гранд са били най-разочаровани, след като отборът направи най-слабия си сезон в историята на Висшата лига (от 1992-ра насам), но доста граници са били прекрачени в публикациите.

Кристиано Роналдо е категоричен лидер по получени хули само между август и януари - 12 520 регистрирани туита с откровено обидно съдържание, в които е тагнато името му. Втори е капитанът Магуайър - 8954, трети Маркъс Рашфорд (2557), а четвърти - пак играч на "дяволите", Бруно Фернандеш.

В топ 10 са още Хари Кейн (Тотнъм), Пол Погба, Давид де Хеа, Фред и Джеси Лингард (Юнайтед), и Джак Грийлиш (Манчестър Сити).

Само една публикация - тази на Магуайър след унизителното 0:5 от Ливърпул през октомври, е била нападната с над 2000 обиди от различни потребители на Туитър.

Там той опитва да се извини и признава, че "като отбор минаваме през труден период и знаем, че не се представяме достатъчно добре". И, което е още по-куриозно, благодари на феновете за подкрепата дори в тези неприятни моменти.

В отговор е получил публикации, които едва ли иска да бъдат прочетени от близките или, например, децата му...