ЦСКА 1948 с класика в Кърджали

Спорт
15:00 - 27 Ноември 2023
2222
ЦСКА 1948 с класика в Кърджали

ЦСКА 1948 победи Арда с категоричното 3:0 в отложен мач от 3-ия кръг на efbet Лига. Двата тима трябваше да изиграят срещата си от 18-ия кръг на първенството в неделя с ЦСКА 1948 домакин, но снеговалежът не позволи двубоят да се проведе в Бистрица.

Георги Русев (18) беше точен за столичани, а Неделко Пишчевич (29) удвои. Елтион (49) се разписа в началото на второто полувреме.

В 13-ата минута Неделко Пишчевич стреля по земя. Топката рикошира, след което срещна левия страничен стълб на вратата. Стражът Иван Дичевски изгледа топката, която се разходи пред голлинията, но не я премина. В 18-ата минута ЦСКА 1948 повече с гол на Георги Русев. Той центрира остро, а в наказателното поле се разминаха доста футболисти. Дичевски излезе, за да боксира, но не успя да го стори и изгледа как топката се оплита в мрежата му.

В 29-ата минута гостите удвоиха преднината си след нова грешка в защита за Арда. Отново след статично положение "червените" матираха домакините. Центриране от корнер беше продължено с глава от Ивайло Чочев, а на втора греда Неделко Пишчевич беше оставен напълно сам и от метър разстояние до голлинията прати топката във вратата.

В 34-ата минута Коконов отправи първи точен изстрел за Арда, но шутът му попадна право в Генадий Ганев.

Три минути след подновяването на играта Георги Русев качи топката на главата на Елитон, а той от близка дистанция стреля с глава и прати топката във вратата на Дичевски за трети път в мача.

В 58-ата минута Иван Дичевски плонжира добре след шут на Антонио Вутов от далечна дистанция. В 67-ата минута Абубакар Тунгара пусна остър пас към Преслав Боруков. Нападателят на Арда обаче бе изпреварен от Елитон. Две минути след това Tонислав Йорданов преодоля стража на "червените", но не и Елитон, който изчисти от голлинията. В заключителните минути шут на Ивайло Чочев от фаул прелетя над вратата. Същото стори и Преслав Боруков в добавеното време.