ЦСКА държи съдбата си в свои ръце след крах на Лудогорец!

Разградчани спечелиха само точка при визитата си на ЦСКА 1948 и армейците остават първи

Спорт
23:06 - 28 Май 2023
6158
ЦСКА държи съдбата си в свои ръце след крах на Лудогорец!

ЦСКА 1948 и Лудогорец завършиха 2:2 в мача помежду си от 33-ия кръг на efbet Лига, като този резултат облагодетелства лидера ЦСКА, който остава с точка преднина пред разградчани и вече държи съдбата си в свои ръце.

Всичко по-интересно се случи през втората част, когато паднаха всички попадения. Спас Делев откри в 46-ата минута, а Педриньо изравни в 58-ата. Скоро след това Кирил Десподов отново даде преднина на "орлите", но пет минути преди края на мача пък Ивайло Чочев изравни.

Това беше втори двубой между двата тима през тази седмица, след като в сряда се изправиха и във финал за Купата на България. В него разградчани надиграха безапелационно “червените” и след успех с 3:1 вдигнаха трофея.

Резултатът от днешната срещата е от изключителна важност не само за двата тима, но и за Левски и ЦСКА. Домакините водят люта битка със “сините” за третото място, което осигурява директна квота за предварителните кръгове в Лига на конференциите. Гостите пък са в борба с ЦСКА за титлата. 

Към момента водач в класирането е ЦСКА с 80 точки. Лудогорец е втори с една по-малко. ЦСКА 1948 е с 62 пункта, а Левски с 61.

Снимки: Lap.bg