ЦСКА и Спартак подариха зрелище на феновете, медиите си спомниха за най-големия побой между агитките (ВИДЕО)

Един от най-вълнуващите сблъсъци в Русия завърши 2:2

Новини
12:36 - 17 Октомври 2022
1749
ЦСКА и Спартак подариха зрелище на феновете, медиите си спомниха за най-големия побой между агитките (ВИДЕО)

Московските ЦСКА и Спартак завършиха 2:2 във вълнуващ двубой от руската Премиер лига - резултат, дал възможност на Зенит да дръпне със 7 точки на върха в подреждането. Тимът от Санкт Петербург вече има в актива са 33 точки след 13 изиграни мача и е единственият, който все още няма загуба в елита на Русия през този сезон.

От своя страна ЦСКА и Спартак останаха съответно трети и втори с актив от 25 и 26 точки. 25 пункта има и четвъртият Ростов, който има по-лоша голова разлика от армейците.

На стадион "ВЕБ Арена" в руската столица присъстваха 30 000 зрители, видяли наистина качествен сблъсък на терена.

ЦСКА се оттегли на почивката с гол преднина, дело на Фьодор Чалов, но Спартак направи пълен обрат през второто полувреме, реализирайки в рамките на четири минути две попадения - влезлият на полувремето Антон Зинковский в 53-та и Александър Соболев в 57-та. Чалов спаси точката за армейците, след като се разписа в 70-та минута.

Много интересен факт е, че във времето, когато Русия е във война с Украйна, медиите в страната решиха да припомнят случката от 1998-а година, а именно - най-масовият бой между феновете на ЦСКА и Спартак.

Тогава хиляди хора се бият, милицията стреля във въздуха, а травматологичните клиники са задръстени от пациенти.

Легендарната битка в Соколники през 1998 г.

Най-големият бой в историята на руското фенско движение през 1998 г. се провежда в спортния дворец "Соколники", където се сблъскват поне хиляда фенове на Спартак и ЦСКА.

На 26 септември 1998 г. хокейният отбор Спартак играе срещу Металург, а до края на мача около 300 фенове на ЦСКА идват в "Соколники" в навечерието на футболен мач.

Сблъсъкът на феновете продължава 20-25 минути, като милиционерите се опитват да спрат сблъсъците, а според различни източници участниците са били около хиляда: 300 фенове на ЦСКА и 700 ултраси на Спартак.

Новините за мелето преди дербито дори стигат до националния ефир.